Ryanair mantendrá su palabra y la mitad de los vuelos de El Altet se eliminarán.

Het ziet ernaar uit, dat de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair woord houdt en de helft van de vluchten op El Altet zal schrappen. Met de komst van de nieuwe terminal op het vliegveld van Alicante verbood AENA, de maatschappij die in Spanje de afhandeling van passagiers verzorgt, Ryanair om haar passagiers via de trappen de vliegtuigen in- en uit te laten stappen. Volgens AENA zou dit te gevaarlijk zijn, omdat de reizigers dan te voet over het platform zouden lopen. Voor de veiligheid zou Ryanair verplicht worden om de loopbruggen (slurven) te gebruiken, maar Ryanair weigert dat.

In eerste instantie was er een compromis gesloten tussen Ryanair en AENA, zodat de passagiers van de helft van de vluchten mocht in- en uitstappen via de trappen. Vervolgens zou er onderhandelt worden over de andere helft onder dreiging van Ryanair, dat, als men er niet uit zou komen, de helft van de huidige vluchten op Alicante geschrapt zouden worden.

Nu het zomerseizoen in aankomst is en er nog altijd geen overeenstemming is bereikt, ziet het ernaar uit dat Ryanair voet bij stuk houdt en zo’n 300 vluchten naar Alicante geschrapt zullen worden. Dit betekent ca. 1,5 miljoen passagiers minder en verlies van 1.500 banen. Het verlies dat geleden wordt Als Ryanair deze vluchten canceled wordt geschat op 30 miljoen euro.
Volgens Ryanair vormt het gebruik van trappen geen enkel risico voor de passagiers. Bovendien gebruikt de low-cost maatschappij slechts 25 minuten voor in- en uitstappen en zou dat met de verplichtgestelde loopbruggen onmogelijk zijn. Tenslotte voert de vlieger aan, dat de extra kosten van 4 miljoen euro voor het gebruik van de AENA-loopbruggen de ticketprijs zal doen stijgen. van de huidige vluchten op Alicante geschrapt zouden worden.