Alicante krijgt supersnel internet met glasvezelkabel

ALICANTE – Spanjea��s grootste telecombedrijf Telefonica heeft vorige week bekendgemaakt de stad Alicante te gaan voorzien van een uitgebreid glasvezelnet zodat elke inwoner van de stad in de toekomst toegang heeft tot supersnel internet.

Met de installatie ervan en de commerciA�le exploitatie die er later op volgt, zullen 700 nieuwe, directe banen worden gecreA�erd. De totale investering die hiermee gepaard gaat, bedraagt 65 miljoen euro.

Begin deze week is Telefonica begonnen met het aanleggen van het netwerk in 5 buurten in de stad. Eind 2014 zal naar verwachting iedereen in Alicante toegang hebben tot het nieuwe net en gebruik kunnen gaan maken van diensten zoals internet, vaste en mobiele telefonie en kabeltelevisie.
Met dit glasvezelnet wordt Alicante de vierde ‘intelligente’ stad van Spanje, nadat het bedrijf eerder al de steden Madrid, Barcelona en Valencia van glasvezel voorzag.
Elche

Na Alicante zullen andere grotere plaatsen in de regio ook op het glasvezelnet worden aangesloten. Volgens Javier Castro, algemeen directeur van Telefonica in de regio’s Valencia, Murcia en de Balearische Eilanden, zal Elche als eerste aan de beurt zijn.
Bron: A� inspanje.nl