Eigenaren van autoa��s die 10 jaar of ouder zijn krijgen brief Spaanse verkeersdienst

vrijdag, 22 november 2013

Eigenaren van autoa��s die 10 jaar of ouder zijn krijgen brief Spaanse verkeersdienst

MADRID a�� De Spaanse verkeersdienst (DGT) is van plan om alle Spanjaarden die een voertuig hebben wat 10 jaar of ouder is een brief te sturen met daarin vermeld dat het hebben van een ouder voertuig gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid. Van de 33 miljoen autoa��s die geregistreerd staan in Spanje zijn er 13 miljoen ouder dan 10 jaar.

In theorie gaat het ook om een brief met daarin informatie over de auto zoals de technische gegevens, het bouwjaar en de datum wanneer de eigenaar naar de Spaanse APK (ITV) moet gaan. Echter, in diezelfde brief zal ook vermeld worden dat voertuigen die ouder zijn dan 10 jaar gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid van de inzittenden en de andere weggebruikers. Deze gegevens haalt de DGT uit een recente studie die aangeeft dat veel ongevallen in Spanje gebeuren met oudere voertuigen.

Volgens de DGT gaat het zeer zeker niet om een campagne in het voordeel van de autosector om zo de Spanjaarden aan te zetten om een nieuw voertuig te kopen, al wordt dat wel aangeraden in de brief. Verder worden de eigenaren van oudere voertuigen eraan herinnerd dat de winter er aan komt en dat de autoa��s technisch goed in orde moeten zijn a�� (Remco Stoffer)

« volver