KLM richt vizier op Spaanse bestemmingen

vrijdag, 18 maart 2016

KLM gaat vanaf 4 juli 2016 vliegen op Alicante

Naast de al bestaande directe retourvluchten op Madrid, Barcelona, Bilbao en de daar onlangs aan toegevoegde vluchten naar Valencia en Ibiza, vliegt de Nederlandse luchtvaarmaatschappij vanaf 4 juli dit jaar ook direct op Alicante.

Alicante is de gateway voor de Costa Blanca, van oudsher een favoriete bestemming voor zonvakanties met populaire badplaatsen als Benidorm, Denia, Altea en Calpe. Met deze uitbreiding wil de KLM ook het marktaandeel voor thuisbasis Nederland vergroten. ‘Alle KLM-vluchten naar Spanje bieden klanten die vanaf andere luchthavens reizen makkelijke, dagelijkse transfers via Schiphol a�� een van Europa’s handigste transferluchthavens’, aldus Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland in Luchtvaartnieuws.

Zestien retourvluchten
Straks zullen zestien retourvluchten per dag Spanje aandoen. Dit is opvallend aangezien alle bestemmingen ook al in het pakket zitten bij dochtermaatschappij Transavia, die over het algemeen meer als een low budget vliegmaatschappij door het leven gaat als de KLM. Transavia vliegt in de zomer zeventien keer per week direct op Alicante. Dan is het nog zes keer per week mogelijk om van Amsterdam naar Alicante te vliegen met de Spaanse maatschappij Vueling. Zomers komen daar nog de chartervluchten bij van TUIfly.

Bron: A� INSpanje.nl/Else Beekman

« volver