Ruim 30 Spaanse steden organiseren tapastours

In aanloop naar de jaarlijkse Internationale Dag van het Toerisme op 27 september, organiseren ruim dertig Spaanse steden tapastours om deze typische Spaanse vorm van gastronomie te promoten.

Volgens de Spaanse staatssecretaris Isabel Borrejo is het belang van zowel tapas als de Noord-Spaanse variant daarop: pinchos, groot als onderscheidend element binnen de Spaanse gastronomie.
Het komend weekend zullen de tapastours beginnen in Madrid, Albacete, Badajoz, Barcelona, Benidorm, Ciudad Real, Las Palmas, Lugo, Bilbao, Burgos, Castellón, Cehegín, Gijón, Córdoba, Cuenca, Granada, Lleida, Murcia, León, Pamplona, Sevilla, San Sebastián, Santander, Segovia, Sant Carles de la Ràpita, Tenerife, Toledo, Zaragoza, Valencia en Vinarós.

Kijk voor meer informatie op de websites van de betreffende gemeentes.

Tapas zijn de beroemde kleine hapjes die doorgaans bij een drankje worden geserveerd. Een stukje tortilla, gehaktballetjes in tomatensaus, gamba’s en ensaladilla rusa zijn enkele bekende voorbeelden.
Pinchos zijn doorgaans sneetjes stokbrood met een grote variëteit aan lekkers erop en worden met name in het Baskenland geserveerd.