Auto schorsen en dan wél rijden in Spanje?

Auto schorsen en dan wél rijden in Spanje?A+ / A-
(Anders) Mag het nu wel of niet? Het schorsen van uw auto in Nederland en het rijden in Spanje. Er is maar een antwoord en dat is NEE. Het is ten strengste verboden om met een geschorste auto te rijden, het wordt gezien als een misdrijf. Wanneer u een auto schorst mag deze auto niet meer op de openbare weg rijden. Het voertuig mag niet eens de landsgrenzen verlaten.

Vaak hoor ik dat verzekeringsmaatschappijen een geschorste auto wel verzekeren, dit is natuurlijk logisch als een auto gestald staat, een verzekering is dan niet meer dan normaal, maar let wel; bij een ongeval o.i.d. is de auto dus niet verzekerd en draait u zelf voor alle kosten op, de kosten die gemoeid zijn bij een ongeval van u en tegenpartij kunnen pittig uitvallen, na onderzoek van verzekeringsmaatschappijen zijn de kosten van een ongeval gemiddeld tussen de € 10.000 en € 100.000, dit zijn kosten waar u niet graag voor opdraait.

Dit is niet alles, het RDW kan steekproefsgewijs controles uitvoeren op geschorste voertuigen, en bij het niet aantreffen van het voertuig op een locatie in Nederland zitten hier fikse boetes aan vast, de boete in 2012 voor het rijden met een geschorst voertuig bedraagt € 900 + een naheffing van de wegenbelasting over het gehele jaar. Is dit alles het allemaal waard?

Het invoeren van een auto is een gehele rompslomp en bureaucratie in Spanje, dat is een ding wat zeker is, maar met ons als uw tussenpersoon hebben wij uw auto binnen enkele dagen op Spaans kenteken.
Dus denk goed na voor u uw auto schorst en van plan bent om de auto te gaan rijden in Spanje, de boetes zijn niet mis en voor hetzelfde geld heeft u de invoerrechten voor uw auto betaalt (bij wijze van spreken) en rijd u lekker rond in uw auto met Spaans kenteken en hoeft u niet meer te denken aan alle torenhoge kosten in Nederland.

Website: www.invoerinspanje.nl