Opname ziekenhuis buitenland (Spanje)

Opname ziekenhuis buitenland

Ziekenhuizen in Spanje, RoemeniA� en andere vakantielanden vragen om creditcard in plaats van EHIC. Wat moet u doen wanneer u in het buitenland in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Bij omroep Max was in een uitzending van A?Groeten van MaxA? te zien dat in Spanje de toerist, bij opname in het ziekenhuis, wordt gevraagd om een creditcard. Dit is niet de bedoeling. U loopt daarbij het risico dat er grote bedragen van uw creditcard worden afgeschreven terwijl u verzekerd bent via de EHIC (European Health Insurance Card) kaart van uw eigen zorgverzekering.

Wat moet u doen wanneer u in het buitenland in het ziekenhuis wordt opgenomen? De EHIC is alleen geldig in staatsziekenhuizen van het land, niet in privA�klinieken.

– Neem direct contact op met de alarmcentrale van uw zorgverzekering. Zij kunnen u adviseren en administratieve handelingen uit handen nemen.

– Geef alleen uw EHIC-card af en nooit uw creditcard. Alle (staats)ziekenhuizen in landen binnen de EU, Liechtenstein, IJsland, Zwitserland en AustraliA� moeten uw EHIC accepteren.

Meer informatie op de website van EHIC.nl. Geef dus nooit uw creditcard af maar neem direct contact op met de alarmcentrale van uw zorgverzekering.

A� NieuwsUit.com