Ryanair sluit basis Maastricht Aachen Airport

dinsdag, 17 december 2013

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair sluit in maart 2014 zijn basis op Maastricht Aachen Airport.

Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven maandag bekendgemaakt. Ryanair blijft wel vliegen vanaf het vliegveld, maar niet met een vast gestationeerd vliegtuig. Ryanair zelf wilde maandag niet reageren.

Volgens de regionale omroep L1 zou het cabinepersoneel al zijn geA?nformeerd. Daarmee wordt het aantal vluchten flink teruggedrongen melden ingewijden aan de omroep. Wat de gevolgen zijn voor het aantal bestemmingen, is nu nog niet duidelijk.

Thuisbasis
Het vliegveld is sinds een jaar een thuisbasis van Ryanair. De luchtvaartmaatschappij zei vorig jaar 70 miljoen euro te investeren in Maastricht Aachen Airport. De basis zou op termijn jaarlijks 450.000 passagiers en 450 banen opleveren.
Maastricht Aachen Airport was de 51ste thuisbasis van Ryanair. De luchtvaartmaatschappij voerde destijds ook gesprekken met Eindhoven en Rotterdam.

Groningen
Volgens RTV Noord schrapt Ryanair de vlucht van Groningen Airport Eelde naar Milaan-Bergamo. De luchtvaartmaatschappij stopte deze winter tijdelijk met de route, maar heeft deze ook niet meer opgenomen in de zomerdienstregeling. In 2015 wordt de route opnieuw bekeken.

Onlangs maakte Ryanair topman-Michael O’ Leary bekend dat de vliegmaatschappij ook vanaf Brussel gaat vliegen en binnen vijf jaar op Schiphol. Over dat laatste was bij de luchthaven echter niets bekend.

Door: NU.nl/ANP/Novum

« volver