Ryanair Verbeterd Aankomende 6 Maanden Zijn Klantenservice

zaterdag, 16 november 2013

Ryanair Verbeterd Aankomende 6 Maanden Zijn Klantenservice

Ryanair, Europaa��s favoriete low-cost airline, kondigt vandaag (25 okt) een programma aan dat gericht is op de verbetering van de klantenservice, die een groei toename heeft mogen aanschouwen van meer dan 80 miljoen passagiers met dank aan Ryanaira��s onverslaanbare combinatie van lage tarieven, tijdige vluchten, nieuwe vloot van vliegtuigen en de gegarandeerde absentie van brandstoftoeslagen.

Na een uitvoerig feedback programma genaamd a�?Tell MOLa�?, konden passagiers hun mening delen via de Ryanair website. Ryanair bevestigd dat dit slechts een tip van de sluier is en verdere verbetering zal doorvoeren over de aankomende 6 maanden eindigend in maart 2014.

1. De a�?Recaptchaa�? beveiligingscode zal worden verwijderd van de website voor individuele boekingen (vanaf 1 nov)

2. Vanaf 1 nov, is het mogelijk voor passagiers die hun vlucht direct online geboekt hebben op de Ryanair website (niet via reisbureaus of ticket handelaren), binnen 24 uur na de aanvankelijke boeking kleine fouten (spelling, namen, routes) te verbeteren.

3. Vanaf 1 nov, zal Ryanair a�?stille vluchtena�? introduceren, voor 8 uur sa��ochtends en na 9 uur sa��avonds. Gedurende deze vluchten zullen geen luidspreker aankondigingen plaatsvinden, met uitzondering van verplichte veiligheidsinstructies. Ryanair zal tevens de lichten dimmen om passagiers de mogelijkheid te geven een dutje te doen.

4. Vanaf 1 dec, zal Ryanair passagiers de mogelijkheid bieden een 2e kleine handbagage (kleine dames handtas of enkele vliegveld aankopen) niet groter dan 35 x 20 x 20 cm, zoals een fles wijn of gelijkwaardig mee aan boord te nemen.

5. Vanaf 1 dec, zal de toeslag voor het aanleveren van de boardingkaart omlaag gaan van a��70/A?70 euro naar a��15/A?15 voor passagiers die al online ingecheckt zijn. Passagiers die tevens niet ingecheckt zijn en dit op de luchthaven moeten doen, betalen nog altijd een toeslag van a��70/A?70.

6. Vanaf 5 jan, zal Ryanaira��s standaard bagage toeslag voor niet geboekte bagage stukken verlaagt worden van a��60/A?60 naar a��30/A?30 euro aan de incheck balie en van a��60/A?60 naar a��50/A?50 aan de boarding gate. Met deze aanpassing komt Ryanair op een lijn met de tarieven voor extra bagage van de concurrerende vliegtuigmaatschappijen.

Ryanaira��s CEO Michael Oa��Leary zegt:

a�?We zijn erg verheugd deze significante veranderingen toe te voegen aan onze vooruitstrevende klantenservice. Met de implementatie van onze plannen om te groeien van 80 miljoen passagiers naar meer dan 110 miljoen passagiers in de aankomende 5 jaar, luisteren en reageren we actief naar de mening van onze passagiers zodat zij kunnen blijven genieten van de laagste tarieven en stipte vluchten van Ryanair. Tevens kunnen zij gebruik maken van gemakkelijkere toegang tot onze website, 24 uur correctie tijd, een 2e kleine handbaggage, gereduceerde toeslagen voor extra vliegveld bagage en stille vluchten. We hopen dat onze passagiers genieten van deze verbeteringen, naast onze lage tarieven en stiptheid.a�?

Ryanaira��s Director of Customer Service, Caroline Green zegt:

a�?Dit zijn de eerste verbeteringen in een reeks waar Ryanair momenteel actief mee bezig is om onze lage tarieven makkelijker beschikbaar te stellen aan onze miljoenen klanten. Aangezien de veranderingen gepaard gaan met aanpassingen aan onze webpagina en instructies aan het grond personeel, zullen we deze verbeteringen uitvoeren over de komende maanden om Europaa��s beste klantenservice verder te verbeteren. Als passagiers verdere suggesties of feedback met ons willen delen, kunnen ze gebruik maken van onze a�?Tell MOLa�� klantenservice die beschikbaar is via de Ryanair website.a�?

« volver