Ryanair wil ook op Schiphol gaan vliegen

donderdag, 28 november 2013

Ryanair wil ook op Schiphol gaan vliegen

Ryanair wil binnen vijf jaar ook gaan vliegen via Schiphol. Dat heeft topman Michael O’Leary gezegd. Hij zei hierover in gesprek te zijn met Schiphol.

Een woordvoerder van Schiphol ontkent dit: “Wij zijn niet in gesprek met Ryanair.” Volgens de woordvoerder gaat niet Schiphol, maar Stichting Airport Coordination Netherlands over het toelaten van een maatschappij op de luchthaven.

Airport Coordination Netherlands zegt dat Ryanair inderdaad vertrek- en landingsrechten had aangevraagd voor komende zomer. Maar enkele weken geleden annuleerde Ryanair die aanvraag.

De plannen van O’Leary passen in ieder geval wel in de nieuwe strategie van Ryanair. Het bedrijf vliegt nu nog vooral op regionale vliegvelden, vaak op een flinke afstand van hoofdsteden. Maar de komende jaren wil Ryanair ook op nationale luchthavens gaan vliegen.
Zaventem

O’Leary deed zijn uitspraken op een persbijeenkomst in BelgiA�. Gisteren lekte al uit dat Ryanair gaat vliegen op de Brusselse luchthaven Zaventem. Vanaf februari vliegt Ryanair vanaf Zaventem op tien bestemmingen, waaronder Rome, Barcelona en Lissabon.

In Nederland vliegt Ryanair op Eindhoven, Maastricht en Groningen.

« volver