Spaanse regering gaat eigenaars van zonnepanelen belasting heffen

MADRID a�� Spanjaarden of mensen die in Spanje wonen die zonnepanelen hebben zullen daar in de toekomst belasting op moeten betalen. De maatregel zal de tijd die het duurt om de investering terug te verdienen driemaal langer maken dan vandaag.
Spanje heeft 26 miljard euro schulden aan zijn energieproducenten, ten gevolge van jarenlange regulering van de kosten. Om dat bedrag te compenseren zullen zonnepanelen voortaan worden belast en wordt het economische voordeel van de eigen productie van schone energie niet langer in rekening genomen.
Mensen die hun zonnepanelen niet langer op het elektriciteitsnetwerk aansluiten riskeren voortaan een astronomische boete van 6 A� 30 miljoen euro.
a�?De wet maakt het gewoon onmogelijk om mijn eigen schone energie te produceren,a�� aldus een man die zijn zonnepanelen ondertussen heeft verhuisd naar een afgelegen woning van een vriend, die buiten de grenzen ligt van het gebied waar verplicht op het elektriciteitsnetwerk moet worden aangesloten. Anderen zeggen dat ze gewoon zullen weigeren hun panelen aan te sluiten op dat elektriciteitsnetwerk, terwijl nog anderen hun zonnepanelen gewoon van hun dak hebben gehaald.

A� NieuwsUit.com