Ryan Air verhoogd vertrekbelasting op Spaanse luchthavens ook met terugwerkende kracht

Ryan Air verhoogd vertrekbelasting op Spaanse luchthavens (El Atet Alicante) met terugwerkende kracht

De Spaanse begroting van 2012 werd zaterdag 30 juni aangenomen in de wet. Het resultaat hiervan is dat alle vliegtuigmaatschappijen verplicht zijn om vanaf 1 juli een verhoogd bedrag aan vertrekbelasting op Spaanse luchthavens van alle passagiers te innen die een boeking hebben na die datum.

Het lijkt erop dat de verhoogde vertrekbelasting op Spaanse luchthavens ook met terugwerkende kracht van toepassing zal zijn op klanten die vluchten geboekt hebben voor 2 juli 2012 en reizen vanaf 1 juli.

In overeenstemming met de Algemene- en Vervoersvoorwaarden van Ryanair (artikel 4.2.2) adviseren wij passagiers dat we mogelijk gedwongen zijn om passagiers te debiteren voor de toegenomen luchthaven vertrekbelasting welke opgelegd is door de Spaanse regering voor alle vertrekkende vluchten vanuit Spanje die geboekt zijn voor 2 juli 2012 en vanaf 1 juli 2012 reizen.

Zodra de Spaanse autoriteiten bevestigen of de verhoogde luchthaven vertrekbelasting met terugwerkende kracht van toepassing is (zoals hierboven beschreven), zal Ryanair passagiers per e-mail op de hoogte brengen van de extra kosten die van toepassing zijn op hun voor 2 juli gemaakte boeking. Passagiers die de aanvullende belasting niet willen accepteren zullen de optie hebben om hun vlucht te annuleren en een volledige terugbetaling te ontvangen.

NB. Alle nieuwe vluchtboekingen gemaakt op of na 2 juli en die vertrekken vanaf Spaanse luchthavens worden niet beïnvloed door deze terugwerkende bepaling omdat de verhoogde vertrekbelasting al is opgenomen in de prijs van de vlucht.

Bron: Ryanair