Costa Blanca

Meer dan 218 kilometer aan kust met ontelbare stranden, rustig water en fijn zand, 2.800 uur zon per jaar, een bevoorrecht klimaat en een rustige zee zijn reeds decennia het fundamentele uithangbord dat elk jaar miljoenen reizigers naar hier lokt.

In de loop van de jaren heeft de ontwikkeling van moderne toeristische infrastructuren en communicatiewegen de toegang tot onze streek vergemakkelijkt. Het landschap van de Costa Blanca wordt gekenmerkt door de zee, maar ook door de bergen die hier indrukwekkend opdoemen. De provincie Alicante is de tweede meest bergachtige provincie van Spanje; hier toont het Mediterrane landschap zich in volle glorie. Van de valleien met terraslandbouw, van Moorse oorsprong, tot de eindeloze berghorizonten die bebost worden door steeneiken, dennen en Sint-Jansbroodbomen en heerlijk geuren naar talrijke aromatische planten. Liefhebbers van de bergen en trektochten kunnen hier hun hart ophalen langs goed bewegwijzerde wandelpaden door de streken in het binnenland van de provincie. In het zuiden van de provincie verdwijnen de bergen en wordt het landschap zachter. Hier strekken zich vlaktes vol palmbomen uit en rijken de boomgaarden tot aan de horizon.

Bovendien zijn in deze streek talrijke archeologische vindplaatsen te vinden die ons een idee geven van de historische rijkdom van dit gebied, dat sinds duizenden jaren wordt bewoond. Carthagers, Romeinen en moslims hebben hier hun stempel achtergelaten; dankzij hun overblijfselen krijgen we ook een inzicht in hun vorm van leven. Zowel aan de kust als in het binnenland hebt u de mogelijkheid de rijke gastronomie en de wijnen die in de bodega’s worden geproduceerd te ontdekken.

Hier kunt u naar hartelust de kleine dorpjes die de bergen verstoppen of de meest moderne en bruisende kuststeden met een spectaculair nachtleven komen bezoeken. De geschiedenis en monumentale architectuur vormen het landschap van de dorpen en steden in het binnenland. Er zijn talrijke jachthavens en ontelbare voorzieningen langs de hele kustlijn zodat u kunt genieten van de zee en het wateraanbod.

Liefhebbers van golf kunnen er zeker van zijn dat ze hier golfbanen vinden met de allerbeste voorzieningen.

Informatiebron: costablanca.org