Wat is er allemaal in Gran Alacant

Wat is er allemaal in Gran Alacant?

In Gran Alacant zijn kleine winkels, bars en restaurants te vinden met het grootste winkelcentrum bij de ingang van Gran Alacant, de Centro Commercial. Dit grote gebied is het belangrijkste winkelcomplex van Gran Alacant en beschikt over supermarkten, dierenwinkel, meubelwinkels, sportschool, slagerijen, schoenen- en kledingwinkels, sportcentrum, talrijke bars, cafes en restaurants, makelaars, fietswinkel en cadeauwinkels, in principe alles wat je misschien nodig hebt tijdens de vakantie. Daarnaast is er op donderdag een grote wekelijkse markt in Gran Alacant, dat alles van fruit en groente verkoopt tot geschenken, huiswaren, tassen en kleding. Plus kappers, spa, nagelbars en schoonheidssalons.

Faciliteiten In Gran Alacant
Daarnaast heeft Gran Alacant een eigen postkantoor, gemeentehuis, kerk, school, toeristisch informatiebureau, lokaal politiebureau en zowel openbare clinica waar artsen, tandartsen, fysio etc aanwezig is.

Vervoer In Gran Alacant
Openbaar vervoer per bus is beschikbaar voor en van Gran Alacant naar Santa Pola, Alicante, Arenales del Sol en El Altet met meerdere haltes in Gran Alacant.
Naast de regelmatige busdienst heeft Gran Alacant haar eigen toeristische trein die rond rijdt in Gran Alacant!.
Dit is ook goed nieuws: als u niet een auto wilt inhuren terwijl u op vakantie bent in Gran Alacant kunt U alles met de toeristische trein bereiken ook het strand en de supermarkten.
Waar stopt de Gran Alacant toeristische trein?
De toeristische trein van Gran Alacant stopt bij 12 verschillende punten, met inbegrip van het prachtige strand van Carabassi en het Gran Alacant commerciële centrum.

Fietsverhuur In Gran Alacant
Wil je een fiets huren tijdens je vakantie in Spanje, in Gran Alacant is er een fietsen zaak, waar u een fiets kunt huren en waar u alle natuurroutes mee kan gaan rijden. Voor de fietser is er een winkel in het Gran Alacant Commercial Center dat gespecialiseerd is in fietsen. Hier vindt u alles wat u nodig heeft in termen van professioneel advies en technische bijstand, evenals fietsverhuur.

Bezienswaardigheden in Gran Alacant

Vuurtoren – Uitzicht
Gebouwd in 1858 op de oude wachttoren van Atalayola, die voorheen in 1552 werd gebouwd en met een bereik van 16 zeemijl, zijn de uitzichten naar Alicante en ook naar het eiland Tabarca gewoon adembenemend. Op heldere dagen en met een verrekijker kun je ook Benidorm zien. Van hieruit zult u ook de paragliders kunnen zien die van de kliffen in de nabijgelegen Gran Alacant vertrekken en kijken hoe ze door de lucht glijden.

Gran Alacant – Skywalk
In 2015 heeft de Santa Pola-raad 300.000 euro geïnvesteerd in het bouwen van een 100 meter metalen skywalk (of kijkpunt), dichtbij de Santa Pola-vuurtoren, waardoor het uitzicht en uw vermogen om foto’s in een hogere hoek te vergroten verder verbeteren. Er zijn geen cafes of winkels in de Vuurtoren, dus zorg ervoor dat u met u water neemt!

Restaurants En Bars In Gran Alacant
Verspreid over Gran Alacant kunt u ongeveer 80 bars en restaurants vinden met hun eigen specialiteiten, van Burger King, Steakhouses, Woks, Indianen, Libanese, Vis en Chips en Pizza en restaurants die zich specialiseren in Nederlands of Zweeds eten. En natuurlijk zijn er tal van tapas en Spaanse restaurants die lokaal geproduceerde zeevruchten koken.

Stranden In Gran Alacant
Gran Alacant biedt twee prachtige stranden – Carabassi Playa en Playas de Elche, die beide Blue Flag Awards aanbieden. Diensten op deze stranden omvatten; Parkeerplaats, speeltoestellen, loopbruggen, ligbedden, parasols, strandbar, toiletten en watersporten. Perfect voor u om uw dag door te brengen in de zon.

Supermarkten In Gran Alacant
Gran Alacant heeft 7 supermarkten om uit te kiezen, naast kleine mini markten plus slagers, bakkers, kleding en schoenenwinkels en diverse grote Chinese superstores, die absoluut alles verkopen! Zijn er nog grote supermarkten zoals de Lidl, Mercadona, Consum en Dialprix.

Alacant Wekelijkse Markt
De wekelijkse markt in Gran Alacant bedraagt nu ongeveer 12.000 m² en heeft een totale ruimte voor 140 stallen, waarvan ongeveer 25 stallen met vers fruit, groenten, gedroogde vruchten, snoepjes, kruiden, olijven en pickles, gebakjes, kaas en gebraden gerechten kip zijn. In de rest zijn er veel kleding, huiswaren, schoenen, zonnebrillen, accessoires, handtassen, sieraden, schilderijen, tapijten, huisdierbenodigdheden en bloemen. Daarnaast heeft de wekelijkse markt in Gran Alacant 100 parkeerplaatsen en 4 voetgangersuitgangen, plus een aantal cafes.
Gran Alacant Market – Openingstijden
De weekmarkt van Gran Alacant is elke donderdag geopend van 09.00 tot 14.00 uur.

Clot de Galvany – Gran Alacants natuurreservaat
El Clot de Galvany (of El Clot zoals bekend is) is een natuurreservaat aan de rand van Gran Alacant, dichtbij het Carabassi-strand en heeft een oppervlakte van 366.31 hectare en werd door de Valencische regering een gemeentelijk natuurpark verklaard op 21 januari 2005
Wat te zien in Clot de Galvany
Vele soorten vogels en dieren leven in dit milieuvriendelijke gebied, zoals gemarmerde wintertalingen, squaccos, witte eenden, ooievaars en vogels, plus amfibieën, waaronder Natterjack-paddenstoelen en de gemeenschappelijke groene kikker en een verscheidenheid aan reptielen. Ook omdat jagen in de Clot de Galvany niet toegestaan is, zijn er veel konijnen. Clot de Galvany is ook de thuisbasis van de beste duinvorming in de provincie Alicante en is waarschijnlijk een van de beste in Valencia.

Paragliding in Gran Alacant – Parapente Santa Pola
Heeft u ooit aan paragliding gedaan? Gran Alacant heeft zijn eigen Paragliding bedrijf genaamd Parapente Santa Pola opgericht in 2007, bestaat uit een team van sporttechnici en vlieginstructeurs, die allemaal gecertificeerd zijn door de Air Sports Federation of Valencia en de Spaanse Luchtvervoer Federatie. Zij zijn hoog opgeleide professionals met ruime ervaring, zodat uw veiligheid gegarandeerd is.
Tandem Paragliding In Gran Alacant – Parapente Santa Pola
Door het microklimaat in Gran Alacant is het mogelijk om de meeste dagen veilig te vliegen en een van de beste manieren, zeker voor beginners, is het maken van een Tandem Paraglide met een gekwalificeerde instructeur. De vlucht duurt ongeveer 20 minuten.
Paraglidingbaan in Gran Alacant
Parapente Santa Pola biedt ook een dag paragliding cursus in Gran Alacant aan, die ideaal is voor degenen die het gevoel van vliegen vanaf de kliffen op de top van Gran Alacant willen ervaren.

Watersporten In Gran Alacant
Net langs het strand van ons prachtige Carabassi strand in Gran Alacant is het strand van Arenales Del Sol, waar u van allerlei watersporten en activiteiten kunt genieten.

Windsurfen, Kitesurfen, Paddle Surfen in Gran Alacant
In het Parres Watersports Center, gelegen op het prachtige strand van Los Arenales, kunt u genieten van alle soorten watersporten, zoals windsurfen, kite surfen, paddle surfen, surfen, zeilboot- en catamarancursussen, allemaal met gekwalificeerde instructeurs.

Watersporten voor kinderen in Gran Alacant
Kinderen van 4 tot 17 jaar kunnen ook deelnemen aan gespecialiseerde cursussen in de zomercursus die van half juni tot begin september loopt. U kunt bij de dag of voor de hele zomer boeken waar kinderen plezier kunnen sporten, terwijl ze respect voor de zee allemaal met ervaren instructeurs leren.

Bananenboten in Gran Alacant
Of waarom niet voor een 15 minuten 8-zits bananenbootrit waar u door een krachtige rubberboot door de zee getrokken wordt of een pedalo met waterglijbaan huurt en door de prachtige Middellandse Zee glijdt?

Tot ziens bij Novadesta Rentals.

« volver