Vrije tijd en vermaak

De toeristische roeping van de Costa Blanca komt tot uiting in de onvergelijkbare diversiteit en kwaliteit van het vrijetijdsaanbod. Waterparken, safariparken, aquaria, ambachtelijke markten, grotten, boottochten en ontelbare sportactiviteiten, zorgen er voor dat het vrijetijdsaanbod aan de Costa Blanca zo goed als oneindig is.

Momenteel zijn er talrijke pretparken in de provincie. Een van de meest vernieuwende voorstellen is Terra Natura in Benidorm. Dit baanbrekende initiatief biedt de mogelijkheid de fauna en beschavingen van de Aarde te ontdekken en te bestuderen. Dit vrijetijdscomplex werd ontworpen om de bezoekers mee op reis te nemen naar drie continenten, namelijk Amerika, AziA� en Europa.

Nog in Benidorm vinden we het pretpark Terra MA�tica. Dit themapark draait volledig rond de historische culturen van het Middellandse-Zeegebied: Griekenland, Rome, Egypte, IberiA� en De Eilanden zijn de zones waarin dit leuke themapark is ingedeeld. Bovendien biedt Benidorm nog twee andere grote pretparken: Mundomar, met zeedieren en exotische vogels, en Aqualandia, het grootste waterpark van Europa.

Het aanbod aan actief toerisme in de provincie is erg uitgebreid en gevarieerd, gaande van de traditionele wandelroutes, trekroutes of bergbeklimmen tot activiteiten die een zekere dosis risico inhouden, zoals bungeespringen of ravijnafdalingen.

Er is een uitgebreide waaier aan mogelijkheden voor zij die de streek willen verkennen langs een van de honderden wandelpaden door de talrijke de parken en natuurgebieden. Als uw sport het bergbeklimmen is, vindt u aan de Costa Blanca een waar paradijs. Deze sport wordt hier immers op talrijke plaatsen beoefend en telt honderden liefhebbers.

Als u watersporten verkiest, komt u zeker ook aan uw trekken met diepzeeduiken, zeilen, windsurfen of jetski’s.

Als u echter wordt aangetrokken door de lucht, staan de scholen en clubs voor paragliden en deltavliegen steeds tot uw beschikking om u te begeleiden tijdens de vlucht van uw leven.

Informatiebron: costablanca.org