Aktiviteiten en bezienswaardigheden Kasteel van Santa Barbara

Saturday, 12 July 2014

Dit kasteel dat zich op een heuveltop boven het stadscentrum aftekent, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Alicante en een van de grootste kastelen van Europa.
Deze monumentale vesting die hoog gelegen is op de top van de Benacantil, 166 meter boven zeeniveau, kijkt uit over Alicante en is een van de grote bezienswaardigheden van de stad. Het Castillo de Santa BA?rbara, oftewel het Kasteel van Santa Barbara, is een van de grootste kastelen uit de middeleeuwen die nog in Europa over zijn. Het complex beslaat de hele top van de heuvel.

De gemeente Alicante heeft net als voorgaande zomers weer een heel zomerprogramma samengesteld dat de inwoner en bezoker moet verleiden eens een kijkje te gaan nemen bij het kasteel.
Het programma ‘Vive tu Castillo’ bestaat uit concerten en opvoeringen in de avonden, kinderspelen , een kunstmarkt, middeleeuwse maaltijden met riddertoernooien en bezoeken aan het kasteel waarbij, via theater, oude tijden herleven. Om het kasteel nog aantrekkelijker te maken dan het al is, werden afgelopen week vier metalen beelden neergezet. Deze beelden stellen strijdende Moorse en christelijke krijgers voor.

Een verblijf in Aicante is niet compleet zonder een bezoek aan het Castillo de Santa BA?rbara, of je nu geA?nteresseerd bent in geschiedenis of gewoon van het panoramische uitzicht wilt genieten.

Met de auto ben je in vijf minuten bij het Castillo de Santa BA?rbara,
Een wandeling ernaartoe vanuit het centrum duurt een uur.
Aan de voet van de heuvel is ook een gratis lift voor ouderen en mindervaliden,
Anderen moeten voor het gebruik van de lift een kleine toegangsprijs betalen.
De toegang tot het kasteel is gratis. Het kasteel is dagelijks geopend, maar
rond het middaguur is het gesloten.

« volver