Europese Unie lanceert web met landeninformatie wat betreft de corona-crisis

De Europese Unie heeft een website gelanceerd waarmee de burgers in een oogopslag de corona-maatregelen en opening van de grenzen van de EU-lidstaten kunnen zien: reopen.europa

De website https://reopen.europa.eu/nl
is een initiatief van de Europese Unie en moet dé website worden waar de Europeanen terecht kunnen om informatie te vragen over een bepaald land. Dat is zeker handig met het oog op de vakanties binnen de EU nu op maandag 15 juni veel grenzen weer zijn opengegaan.

Op de website is het volgende te lezen: De Europese Unie en al haar lidstaten bereiden een veilige heropening van Europa voor. Hoewel de bescherming van de volksgezondheid onze prioriteit blijft, willen we dat iedereen kan genieten van zijn vakantie, zich kan herenigen met familie en vrienden en voor elk doel kan reizen. Deze interactieve applicatie biedt u de informatie die u nodig heeft om vol vertrouwen uw Europese reizen en vakanties te plannen, terwijl u gezond en veilig blijft. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt en is, voor uw gemak, beschikbaar in 24 talen.

Disclaimer: de informatie op deze pagina is niet uitputtend. Het is gebaseerd op de meest recente beschikbare gegevens van EU-lidstaten en verzameld uit andere openbare en gezaghebbende nationale bronnen. Hoewel de Commissie ernaar streeft de informatie zo actueel mogelijk te houden, nemen wij geen enkele verantwoordelijkheid, expliciet of impliciet, voor de volledigheid en nauwkeurigheid van de informatie op deze pagina of individuele beslissingen daarop. Momenteel is deze applicatie gedeeltelijk afhankelijk van geautomatiseerde vertalingen. Alle geleverde inhoud wordt de komende dagen gecontroleerd door geautoriseerde vertalers. We bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak en streven ernaar de gebruikerservaring continu te verbeteren.

Bron: SpanjeVandaag