Gran Alacant

Gran Alacant, een mooie plaatsje gelegen op de heuvels van Santa Pola, in de regio Alicante (Costa Branca), gekenmerkt door een prachtige horizon van bergen, witte stranden, palmbomen en een aangenaam mediterraan klimaat.

Gran Alacant bestaat uit verschillende urbanisaties, elk met zijn eigen typische Spaanse stijl. De urbanisaties liggen allen op een wandelafstand van het strand. Met een gemiddelde van 320 dagen zon, kan je zowel A?s zomers als A?s winters genieten van een heerlijke wandeling naar en op de mooie boulevard of de witte stranden, iets drinken bij de strandbar op het Carrabasi strand of in de hete zomermaanden een verfrissende duik nemen in de schone (blauwe vlag) en kindvriendelijke Middellandse zee.

Gran Alacant wordt gekenmerkt door een aangename en rustige vakantiesfeer. Mensen komen hier enkele weken, maanden en zelfs jaren uitrusten en genieten. Anderen hebben hun hart in Gran Alacant verloren en hebben hun geboorteland vaarwel gezegd voor de Mediterrane levenswijze en de prachtige omgeving. In Gran Alacant vind je alles voor een aangenaam verblijf. Je kan genieten van de lekkere tapas in de vele restaurantjes of een frisse sangria op een zonnig terras. Je vindt er niet alleen de Spaanse keuken maar kan ook kiezen voor de Nederlandse, Engelse, Duitse, Italiaanse,… keuken. Op loopafstand heb je tevens een kleine supermarkt en internetmogelijkheden. Wil je het net iets groter, dan heb je 2 kilometer verderop een shoppingscentrum waar je supermarkten, banken, huishoudwinkels, een fruitwinkel en nog veel meer restaurants en barretjes vindt.

Heb je geen auto ter beschikking dan is het mogelijk de locale bus of het toeristentreintje in Gran Alacant te nemen, beide rijden het gehele jaar door.
Het treintje neemt je mee naar alle praktische plaatsen (het shoppingscentrum, het postkantoor, de apotheek, het strand, het medisch centrum,…) of neemt hij je gewoon een uur lang mee op een verkennende toer door Gran Alacant. Wekelijks kan je ook diverse lokale markten bezoeken, oa. In Gran Alacant is de wekelijkse markt op donderdag en voor een iets grotere markt kan je maandag en zaterdag in Santa Pola terecht, op de zaterdag in Alicante, op de zondag in Montesinos.

Ook aan de sportliefhebbers is er gedacht. In Gran Alacant vind je een uitgestrekt en prachtig natuurpark. Men kan er urenlange wandelingen maken, even uitrusten in een uitkijkpost waar je bijzondere vogels aantreft in de vijvers of de wegen rondom het natuurpark per mountainbike verkennen. Voor de hardnekkige wandelaar is er ook een mooie strandweg van ongeveer 2 uur die je meeneemt langs ongerepte baaien en natuurschoon tot in het mooie stadje Santa Pola. Binnen een straal van 30 km vind je tevens 4 golfbanen en voor de iets extremere sporter heb je in Gran Alacant een parapente school die je alle knepen van het parapente bijbrengt.

Je hoeft echter niet in Gran Alacant te blijven want zowel per land, per zee of in de lucht kan men vanuit Gran Alacnt mooie uitstapjes maken. Gran Alacant ligt op 15 kilometer van Alicantes Internationale luchthaven, die met zijn 72 bestemmingen een goede en brede service verleent aan de reiziger. Zo sta je op minder dan 1 uur in Madrid! Ook per land kan je mooie uitstappen maken naar bijvoorbeeld de prachtige steden Valencia (200 km), Cartagena (90 km) of Murcia (80 km). Wil je het nog iets dichter houden dan kan je vanuit Gran Alacant makkelijk de bus nemen die op verschillende straathoeken in Gran Alacant stopt, naar Santa Pola of Alicante. In Santa Pola (8 km) heb je een mooie boulevard met vele winkels en restaurants aan het strand. Tevens vind je op het gezellige marktplein resten terug van de stadmuren die de stads destijds omwalden. In Alicante centrum (15 km), een grote bruisende stad, vind je voor elk wat wils: een prachtige jachthaven, de intrigerende Santa Barbara burcht met een prachtig uitzicht over de gehele stad, de vele winkels en shoppingcentra, het mooie strand ‘El Postiguet’, een grote boulevard, de verkeersvrije barrio met typische pleintjes en restaurantjes en nog veel meer. Vanuit Alicante en Santa Pola kan je tevens de boot nemen naar het toeristische eiland ‘Tabarca’.

Andere mooie en interessante uitstappen zijn de door Unesco beschermde palmtuinen in Elche (15 km), de rustige stranden, mooie dijk en jachthaven in Guardamar (30 km) en de zoutmeren richting La Marina.

Een brede waaier voor een aangenaam verblijf in Gran Alacant!