Zon en strand

De Costa Blanca is een van de voornaamste toeristische bestemmingen aan de Middellandse Zee. Het aangename klimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 17C, en de stranden en kreken langs de 218 km aan kust met een vijftigtal Blauwe Vlaggen, zijn meer dan voldoende aantrekkelijke eigenschappen om de massa bezoekers die reeds decennia de zomer aan de kusten doorbrengen naar hier te lokken.

De vele bergketens in de streek Marina Alta, in het noorden van de provincie, reiken tot aan de zee, waar ze in indrukwekkende kliffen uitmonden. Daarnaast vinden we hier kleine en afgelegen stranden in gemeenten zoals Denia, JAvea, el Poble Nou de Benitatxell of Benissa.

De streek Marina Baixa herbergt dan weer enkele van de meest prestigieuze en beroemde fijnezandstranden, zoals die van Benidorm (Levante en Poniente).

Het zuiden van de provincie, van Alicante tot Pilar de la Horadada, wordt ook gekenmerkt door uitgestrekte stranden en talrijke moeraslanden en zoutmoerassen (Lagunes van La Mata in Torrevieja of El Hondo in Elche) en door de duinstroken, die van enorm natuurlijk belang zijn, zoals de duinen van Guardamar.

Informatie bron: costablanca.org