Gran Alacant

Gran Alacant

Gran Alacant is een verzameling van verschillende urbanisaties en een deel van de gemeente Santa Pola in Alicante. In 2016 telde de Gran Alacant zo´n 14.000 inwoners. Gran Alacant bestaat uit meerdere urbanisaties en heeft geen industriële zones. Gran Alacant ligt aan zee en beschikt over een prachtig natuurgebied. Het is een rustige woonomgeving met weinig verkeer en alles wat men zich kan wensen voor een ontspannen vakantie met Alicante en het vliegveld van El Altet op 15 autominuten afstand.

Geschiedenis van Gran Alacant

De eerste urbanisatie heette Gran Alacant waarna er meerdere volgden. In het begin, rond 2000, bestond het meerendeel van de inwoners uit mensen die er de zomer doorbrachten en was Gran Alacant de rest van het jaar bijna onbewoond.

Wat is Gran Alacant?
Gran Alacant is een van die weinige plaatsen waar oud Spanje met modern Europa combineert en daarom is in Gran Alacant een groot aantal inwoners van Noord-Europa die meer dan 50% van de bevolking vormen, waardoor Gran Alacant een echte kosmopolitische mix van mensen, winkels , Bars en restaurants heeft, terwijl de essentiële Spaanse charme nog steeds behouden blijft. Als u op zoek bent naar een soort vakantie in Blackpool / Benidorm, dan is Gran Alacant niet uw plaats, maar als u liever bij het strand lekker wilt eten in goede restaurants en uw kinderen veilig laten spelen, dan is Gran Alacant een uitstekende keuze. Voor uw vakantie!

Gran Alacant
Gran Alacant heeft zijn naam gekregen omdat het de eerste urbanisatie was die op de top van Gran Alacant werd gebouwd, die eenvoudigweg Gran Alacant werd genoemd! Hierna zouden veel meer urbanisaties volgen. In de booming van huizen bouwen jaren 2001 begint Gran Alacant heel snel te groeien met een mix van vakantiehuizen en residentiële villa’s. Alhoewel nu ongeveer 11.000 mensen permanent in Gran Alacant zijn geregistreerd, verdubbelt dit aantal in de zomermaanden. Ook Spaanse families bezoeken hun vakantiehuizen vanuit binnenlandse steden zoals Madrid.

Urbanisaties van Gran Alacant

Met Gran Alacant als eerste urbanisatie bestaat de gemeente Gran Alacant anno 2012 inmiddels uit de volgende 24 urbanisaties: Altomar, Brisa Mar, Brisas del Faro, Carabassí, Costa Hispania, Puerto Marino, Sierra Mar, Sueño Azul, Victoria Playa Gran Alacant, Vista Bahía, Don Pueblo, El Faro, Gran Alacant, Gran Vista, Mediterráneo, Melody, Monte Faro, Monte y Mar, Novamar, Olivo de Oro, Panorama, Pino Mar en Balcones del Mar.
Novadesta heeft vakantiewoningen in de verhuur in meerdere van deze urbanisaties, elk met hun eigen charme. Lees verder op Gran Alacant verhuur of ga naar de verhuur pagina waar u alle gegevens, foto´s en prijzen van deze woningen kunt vinden.

Woningen In Gran Alacant
De woningen van Gran Alacant variëren in stijl, maar alle zijn 1, 2 of 3 verdiepingen (er zijn geen wolkenkrabbers in Gran Alacant!) Of u nu een appartement, een herenhuis of een villa kiest, alle appartementen van Novadesta Rentals hebben toegang tot een gemeenschappelijk zwembad (met sommige tennis- / voetbalvelden / basketbalvelden) voor bewoners Daarnaast zijn sommige gelegen urbanisations goed beveiligd alle gemeenschappelijke zwembaden hebben een poort om de kleine kinderen veilig weg te houden van het verleidelijke water.

Winkels in Gran Alacant

Er zijn over heel Gran Alacant winkels te vinden en er bevinden zich een aantal kleine winkelcentra. Ook is er een groot winkelcentrum gevestigd aan de CV-92(voorheen N332) aan wat als het ware de entrée is van Gran Alacant. Er is ook een wekelijkse markt op donderdag en in het aangrenzende Santa Pola is er elke zaterdag en maandag een markt.

Openbaar vervoer in Gran Alacant

Openbaar vervoer is er van en naar Gran Alacant vanuit Santa Pola, Arenales del Sol, El Altet en Alicante. In Gran Alacant zelf kunt u zich ook met de autobús verplaatsen en er rijdt ook een toeristisch treintje rond.

Stranden van Gran Alacant

Langs de gehele Costa Blanca volgen de verschillende stranden elkaar op, maar het strand dat het dichst bij Gran Alacant ligt is het Carabassi strand. Ook op loopafstand is het strand van Arenales waar zich een leuke chill-out bar bevindt.

Bewoners van Gran Alacant

De samenstelling van inwoners van Gran Alacant, het hele jaar door en in de vakantieperiodes, is heel divers. Spanjaarden, Britten, Scandinaviërs en ook een hoop Nederlanders en Belgen zijn hier woonachtig of genieten van de faciliteiten in zowel de zomer- als de wintermaanden.

Horeca in Gran Alacant

Over Gran Alacant verspreid zijn er inmiddels zo´n 80 bars en restaurants met verschillende specialiteiten. Er zijn steakhouses, wok restaurants, maar ook pizzerias en restaurants gespecialiseerd in de Hollandse, Spaanse of Britse keuken.

« volver